20 september 2009

Het was weer erg gezellig!


Gisteren was het dan weer zover! De 4e lingeriedag!

Voor de organisatie begint zo'n dag al te leven een aantal weken na de 3e dag. Het zoeken naar een nieuwe locatie, wat gaan we die dag doen, materialenverkoop regelen zijn zo een aantal onderwerpen die dan al beginnen te leven.
Nadat dit alles is geregeld en het definitieve programma is vastgesteld start de inschrijving. Altijd weer spannend: Vinden ze het programma wel leuk genoeg en hoeveel leden schrijven zich in?
Nou het programma leken ze leuk genoeg te vinden en er schreven zich 39 leden in!
Dan een week of twee van te voren beginnen we met de laatste voorbereidingen. De presentjes waren al besteld maar daar wilden we nog een brief bij doen, de naamkaartjes moeten worden geschreven, betalingen gecontroleerd, boodschappenlijstje gemaakt en zo nog wat kleine dingen.

En dan is het zaterdagmorgen. Zo rond 9.45 uur komen de eerste leden binnen en worden de eerste setjes al uit de tassen gehaald en besproken. Zo rond half 11 is iedereen er (helaas twee afmeldingen door ziekte, van hieruit nogmaals beterschap) en openen we de dag!
Na het welkomstwoord van Saskia (simoneannemone) vertelde Jos (bajmie) meer over de forumcommissie en de kernwaarden die zij opgesteld hebben waarvanuit zij willen gaan werken (hier komt zeer binnenkort meer over op het forum). Daarna wordt het naaicafé geopend.
Enkele dames pakken enthousiast hun naaimachine en gaan aan de slag. Een grotere groep dames heeft nog zoveel te vragen en gezellig te kletsen dat ze er niet aan toe zijn gekomen om iets te gaan maken. Maar dat is het leuke van een naaicafé, ieder doet wat zij graag wil.

Zo rond kwart voor twaalf (ja ons programma liep al uit) heeft Marjan van de Crommert van naaicentrum de Speld (www.knopspeld.nl ) een uitgebreide uitleg gegeven over de verschillende materialen die gebruikt kunnen worden voor het maken van lingerie. Alle deelneemsters hebben een heel mooi naslagwerk gekregen met daarin alle informatie.
Daarna was het tijd voor de lunch. We hadden voor tomatensoep gezorgd en dat ging er goed in. Zo rond half twee hebben Saskia (peliroja) en Sandra (mamadyon) een presentatie gegeven over het maken van een bandjesbh. Tialda heeft hiervoor een mooi naslagwerk gemaakt (deze komt nog op het forum). Sandra heeft een prachtig idee uitgevoerd voor het vervangen van de bandjes. Foto's hiervan volgen ook .
Ondertussen was Margreet van Merckwaerdig (http://www.merckwaerdigh.nl) gearriveerd. Zij had veel leuke lingeriematerialen bij zich. Altijd gezellig om zo met een aantal dames alles te bekijken en leuke dingen te kiezen om te kopen. wij zijn zoals altijd weer benieuwd wat daar weer van gemaakt gaat worden.

En toen liep de dag zo langzaam naar het einde toe.
Nog even opruimen en stofzuigen. De locatie moet natuurlijk altijd netjes worden achtergelaten. En toen was de dag dan echt voorbij.
Wij als organisatie kijken tevreden terug naar deze dag! Wij willen iedereen bedanken die, op welke manier dan ook, geholpen heeft om deze dag te organiseren.
Wij hebben het al eerder gezegd: Met zoveel dames met dezelfde hobby in een ruimte wordt het vanzelf gezellig.

Geen opmerkingen: